Blödig och nostalgisk

Ja, det är lätt att bli det..även om man inte bytt miljö. Satt och kikade igenom gamla mail. Det känns att tiden går, och tänk va bättre det var förr. Så känns det just nu, i alla fall. Det var mail om hur alla mådde och trivdes och allt som hände då, som är historia nu.

Idag har jag i alla fall haft världens bästa dag. Friluftsdag, kan man kalla det. Jag och Maria har varit i Hedesunda och myst med alla hästarna i flera flera timmar. Det är världens vackraste höst. Allt är friskt, och klart, och skönt och alldeles alldeles..underbart. Hästabstinensen lugnades något, men det har nu blivit till något som mer eller mindre måste bli evigt återkommande. I love it. Bilder på de vackra djuren kommer asap.
Allt är alltså alldeles jättebra just nu. Jag trivs. Jag saknar dock, fastän jag trivs med tillvaron som den är. Det är en konst i sig att ta kort på hästar, allra helst fölen. Det är även en konst att ta sig från dag till dag med hälsan i behåll, när allt är som det är och som det har varit.

Jag vill se frost ur varje sommardagg.
Jag vill se skymning mitt i rusningen.
Jag vill se vimlet byta ytterplagg.
Jag vill se löven byta färg igen.

Du säger att jag har en liten värld, men den är större än begärd.
Jag vilar under himmelen i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv, fastän jag vet att sånt kan kallas ensamhet.

Persiennerna dras ner, det mörknar och jag ber:
Låt mig bli din melankoliska vemodskavaljer.
En nattlig promenad i en höstmörk stad;
jag kan inte önska mig nåt mer.

Så jag åker inte utomlands förrän vintern fäller slutridå.
Här är ett skådespel i höstlövsdans som jag vill se varenda meter på.
Du säger att jag har en liten värld.
Men den är snygg och full av flärd!

Stjärnklart

borde det heta, istället för "solklart". Stjärnor är så mycket klarare, helt enkelt.

- Mamma, kolla! Snacka om stjärnklart!
- Ja, men tror du du är påväg igen eller!?
- Öööh?
- Ja, precis såhär var det för 20 år sedan också. Jag satt och stickade vid det här laget.

Hur många gånger har man inte hört om dagen/natten man föddes? Igen och igen och igen.
Men det är kvällar som denna det känns lite extra nära.
Det där magiska känns extra närvarande.
20:e stjärnklara 21:a september natten är här.

Nu ska jag åka hem till mig.

Nytt inlägg

Okej, ni stackare som nöter vareviga dag ska få något nytt och fräsht att vila ögonen på. Här kommer några nya ord, dock lika meningslösa och tomma som tidigare, men fortfarande nya. Och det är nåt bra med nytt. Nytt och fräsht, nytt och spännande, nytt och kul, är oftast ordkombinationerna som innehåller "nytt". Alltid detta positiva nya. Är nytt alltid bra? Alltid fräsht? Alltid spännande och roligt? Nej. Jag tror det ligger i människans natur att allt som oftast trivas bäst med det gamla invanda. Nytt är roligt i 2 dagar, sen vill man tillbaka till vardagen. Nytt är en färskvara, det håller sig fräsht i ett X dagar. Det finns alltså ett Bäst före datum på allt nytt, och i dagens slit och släng-samhälle reas allt nytt ut pga. kort datum, redan från början. Nytt hinner bli gammalt innan vi hunnit fram till kassan för att betala och ta det med oss hem. Det nya är tråkigt så fort vi fått sätta den personliga stämpeln på det. Mitt nya. Mitt gamla. En kompis kör med teorin att kläder är nya tills det att man tvättat plagget i fråga. Vi gör allt vi kan för att hålla kvar vid den där speciella känslan av nytt, så hårt att jag tror vi inbillar oss i 9 fall av 10. Nytt är aldrig nytt, nytt har redan blivit gammalt. Men det är farligt att kalla någonting "sitt". Det blir aldrig ditt. Tro aldrig att du har nåt, för det är redan borta innan tanken tänkts klart. Ta aldrig något för givet, och ta aldrig något för ditt eget. Speciellt inte någon annan, eller någon annans.

"Gör om, gör rätt"

Jag hade precis plitat ner ett inlägg som jag insåg att, efter ha läst igenom det strax innan jag skulle trycka på knappen "Spara & Publicera", bestod av klag och gnäll och negativitet, till ungefär 150%. Jag vill inte vara sån, så jag gör om. Vad som är rätt vet jag dock inte?

Just nu är nog det enda rätta att pallra mig härifrån, aktivera mig fysiskt en stund, sen krypa upp i soffan med en film.
Sagt och gjort.

Åter

Ja, nu är vi hemma efter fjällbravader. Och som det har skrattats. Tur att man har festliga arbetskamrater när man fraktas till fjälls för att tillbringa 3 dagar innanför skinnet på varandra. Mycket trevligt. Bilder kommer då batteriet är laddat.

Landade i Sandviken vid fyra snåret. Sen har effektivitet varit mitt andranamn. Jag har varit på stan och kollat på gardiner och annan interiör, jag och mor har varit på IKEA och inhandlat..allt. Rubbet är nu beställt, betalt och satt på fraktlistan till min nya adress. Det landar på N.Götgatan imorgon eller på fredag. Vi hann även hämta far och åkt upp till lägenheten. Väl där får jag Årets Chock 2008. Det är ju fel tapet! (tror jag..) Någonstans har det brustit i kommunikationen, eller så kan det vara som så att jag var så stressad då tapetvalet gjordes att jag helt enkelt tänkte fel. Skrev fel. Tanken har dock funnits på denna tapet. Det var inte mitt slutgiltiga val, men absolut ett tänkbart alternativ, så det blir så bra, så bra!

Nu har jag hunnit få i mig lite ätbart, tänka över morgondagen och sätta upp en någorlunda fungerbar plan. Hey, jag börjar skolan imorgon. Innan det ska jag helst hämta nycklar, lämna papper, kolla läget på en "ny" gård, ev. ta emot möbler, träna, GÅ TILL KIROPRAKTORN. Nu håller dock huvudet på att trilla av, och jag känner hur jag sätter en smått speedad touch på detta inlägg. Bäst att lägga ner innan det urartar sig.

Godnatt.

RSS 2.0