Levnadsförsäkran

Ja, det är studieförsäkran hit och registrering dit. Man ska finnas med i system överallt. Nu registrerar jag mig även här för att visa att jag finns, jag vill ha min plats och jag lever och mår bra. Har fortfarande inget internet hemma, och känner väl att jag inte kommit någon vart i just den forskningen heller, så biblioteket är mitt andra hem. Kursstart idag. Kaos i hjärnkontoret, men den braiga känslan i magen sprider lugn. Det blir bra det här!

Jag nås för en mer utförlig uppdatering, för den som vill, på telefon.
Fridens!

Kära Örebroare!

Nu är bombnedslaget på plats. Inte längre blond, men fortfarande blåögd som få.



Imorgon börjar äventyret. Wish me luck!

(Sitter på biblioteket och letar efter en lämplig internetoperatör i skrivande stund. Snart är även vi med i den moderna matchen, bara jag hittar nåt som duger!)

Hej!

Detta är en levnadsförsäkran. Crazy life, crazy times. Det är full rulle och mycket att göra. Örebro count down, återkommer när jag är på plats.

Med Vänlig Hälsning
C. Hannuxelsson

Hot hot hot..

Ja, hetta, det är väl bara förnamnet det! Jag vaknade vid halv fem imorse, för jag höll på att svettas till galenskap i min säng! Morgonsolen ligger på, från det att den går upp till ungefär nu. Det blir väldigt väldigt varmt. Det är jobbigt. Det tråkiga med denna lilla lägenhet, är att den värms upp av dagens första timmar och blir jättevarm och det blir som värst dagar då det är så varmt ute, så när väl värmen är inne, då får man inte ut den! Att jag nu har varit så intelligent att ha spisen, ugnen och hett diskvatten igång halva förmiddagen, det kanske vi inte behöver diskutera just nu. Poängen är att jag svettas av att sitta rätt upp och ner, och det är lite jobbigt.

Nu sitter jag förvisso inte rätt upp och ner särskilt mycket, särskilt ofta, särskilt länge, med tanke på allt jag har att stå i. Jag har ruskigt mycket kvar att pappra in och packa och lägga i kartonger och förpassa till svarta sopsäckar. Ja, ni vet. Sa jag vääääldigt mycket? Sa jag även hur lite tid jag har kvar? 40 timmar ungefär. Och under dessa 40 timmar hade jag även tänkt äta lite, sova lite, jobba lite och så vidare. 40 timmar, är ingenting. Jo, nu ljuger jag. Klart 40 timmar ÄR någonting. Det är bland annat 2400 minuter. Men i mängd, tid-att-hinna-med-saker, är det ingenting.

Varför jag då sitter här och flamsar bort ett X antal ytterst värdefulla minuter, det är för mig själv ännu oklart. Kanske för att jag ville berätta att jag har en lasange i ugnen. Kanske för att jag ville berätta att det är vääldigt fint väder, men det kan jag tyvärr inte njuta av i någon större utsträckning idag. (Dvs. njuta, som i njuta på en strand eller dylikt). Kanske för att jag ville berätta att jag hade en helt fantastiskt trevlig kväll med min favorit-Priyanka igår. Eller kanske för att jag ville berätta för hela svenska folket hur rackarns dumt det är att klia sig i ögat med fingrar som, trots handtvättning, fortfarande besitter lökpartiklar. Ni vet lök som man gråter av när man skär den, och egentligen inte har någon som helst kontakt med ögonen. Jag utfärdar här en nationell varning: Peta inte in sådan lök i ögat! Då gråter du, om nåt.

Fast...

Fasta lår? Fasta innan operation? Fast(n)a?  Fasta, som i, gå på diet? Fast - fasta. Intressant ord det där. Vad betyder det egentligen?

Jag googlar "Fasta". Översta träffen: "5 dagars fasta. En komplett fastekur på 5 dagar. Snabb frakt. Köp nu, endast 268 kr!" Senare kan man läsa "Fasta är en urgammal tradition för att (..) rena kroppen". Man ska avstå från mat och dryck i olika utsträckning för att rena kroppen. Religioner ser fastan som en renande process och andlig förnyelse.

Men sen! Sen hittar jag Det. Det som är fasta för mig. Fasta i "modern" tappning. Fasta i dagens samhälle, här och nu.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fasta
"Bland annat inom romersk-katolska och de lutherska kyrkorna har man under senare tid betonat att fastetiden är en tid då man kan kämpa mot sina ovanor och erbjuder att fasta i grupp och därmed uppmuntra varandra under fastetiden. Man väljer då själv något man vill avstå ifrån, till exempel: TV-tittande, godis, alkohol och kött, tidningar eller något annat. Meningen är att avstå från något för att vinna något annat. Att vinna tid för sin familj, att få pengar över att ge till de fattiga och så vidare."

Den förra kampanjen jag gjorde reklam för och pushade på helhjärtat var just en fastekampanj, för den sträckte sig över den traditionsenliga fastetiden, vid påsk. Men varför inte bestämma med sig själv att fasta en gång i månaden? Avstå något som du tror vara viktigt för dig den sista veckan varje månad? Ha en tv-fri vecka. Var nykter en helg. Ta cykeln eller apostlahästarna till skolan/jobbet. Ägna en halvtimme av din värdefulla tid till någon ännu okänd människa för ett förtroeligt samtal. Eller

- Om alla hoppar över inköp av en glass eller en skraplott i sommar, och istället är med och stödjer vår kampanj kan vi hjälpa tusentals drabbade att få mat och boende, säger Christer Åkesson, biståndschef för Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete.

Så kan du bidra

Avstå från något av detta en gång under sommaren och ge pengarna till kampanjen istället:

  • Kall läsk (cirka 12 kr): motsvarar rent vatten till 30 personer i en månad
  • Glass (cirka 12 kr): motsvarar mat för 10 familjer i två veckor
  • Familjemiddag på restaurang (cirka 1500 kr): motsvarar läkemedel och vård för 200 personer
  • Skraplott (25 kr): motsvarar 200 toaletter
  • Hamburgare (30 kr): motsvarar tillfälligt boende för 50 personer
  • Besök på en nöjespark, en familj (cirka 1500 kr): motsvara nya kläder till 100 barn (http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=274611)

    Jag tycker att det här är en, ursäkta uttrycket, jävligt bra grej. Det här tilltalar mig, rätt och slätt, rakt in i hjärtat. Jag vill ju hjälpa, och här kan jag med enkla medel göra det. Och låt oss säga att jag avstår det där i listan ovanför; läsk, glass, hamburgare och utemiddagar... Då får jag ett fast samvete, och fasta lår på köpet.

    Halleluja!

Så, ta en titt! Gör vad Du kan och vill för ett fastare liv.
http://www.svenskakyrkan.se/framtid/


RSS 2.0