Tisdag. Tis-Dag, This-Dag, This Day. I love it!

Ja, det är verkligen en bra dag idag! Vet inte om det är vädret, eller vad det är. Men bra är det. Har haft en toppendag i skolan med seminarium och föreläsning. Är förvisso jättetrött idag, men det berör inte så mycket. Är hemmavid och har nyligen beställt biljetter till Lisa Ekdahl, som spelar i Västerås på fredag. iiih :D Tanken var först att hon inte skulle spela i Sverige under hösten, utan satsa internationellt då hennes nya album är på engelska. När jag såg att hon skulle turnéra i huvudtaget kollade jag på biljetter till Holland, Frankrike, Portugal.. Allt var slutsålt! Så ni kan ju förstå att lyckan var stor när hon tog sitt förnuft till fånga och bokade in 6 spelningar i Sverige. Och ni kan ju förstå att lyckan är total nu när jag fått en biljett! Och redan nu på fredag. iiih :D
Kan det bli bättre tentabelöning? Tror inte det!

På tal om tenta känner jag mig rätt nervös, trots att det "bara" är en hemtenta. Vi får den imorgon bitti och ska vara klara på fredag morgon. Men det ska nog gå bra! Det känns bra att mjukstarta lite ändå, och slippa salstenta första kursen.

Hur som haver, det är imorgon! Nu väntar en höstpromenad med kameran och Helena. Ikväll nalkas innebandy! iiih :D

Sa jag att det var en bra dag?!

Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett till himlen..

Befinner mig på hemmaplan och är upptagen med att fylla år hela dagen. Mysigt.
Men så var det det där med Sandviken. Och musik. Och hur nära livet, döden och allt där emellan man kommer ibland. Jämt.

As strong as you were, tender you go.
I'm watching you breathing for the last time.
A song for your heart, but when it is quiet,
I know what it means and I'll carry you home.

If you had wings, you would fly away.

And another day God will give you some.



Att fylla år handlar inte om presenter, det handlar inte om att fira att man tagit ytterligare ett steg på livets väg. För mig har det alltid handlat om en extra dag att umgås med nära och kära. Dricka kaffe, prata, mysa, skratta. Jag ska göra det idag också, men det här är första födelsedagen utan er allihopa. Förra året hade jag i alla fall farfar närvarande, i fysisk form. Nu är ni så närvarande i hjärtat att det gör ont. Men jag saknar er, jättemycket. Jag är lyckligast på jorden, för jag har så mycket fantastiska människor runt omkring mig och ett liv som jag älskar varje del av. Det hindrar dock inte tårarna att rinna, en dag som denna.

Nu ska jag mota tårarna med kladdkaksbak och positiva tankar.

Att komma hem..

..är som att resa i tiden. Man känner samma känslor igen.

Jag blundar en sekund och jag låtsas för en stund, du finns hos mig.

Inser nu idag att jag alltför sällan sa Jag älskar dig.

Kom tillbaka, så tar jag dig till himmelen. Jag kan inte nå den utan dig.


Det är något med Sandviken, med hemma, med allt det trygga, vardagliga och invanda. Det är något som fattas mig, fattas här, fattas i världen. Det var inte länge sedan det var ytterligare en årsdag och jag kom på mig själv med att tänka på Dig och på att det var ett år sedan, hela den dagen..och så vips var dagen slut. Om dagarna går så fort, är det inte konstigt att åren flyger iväg. Skrämmande. För i och med tiden som går blir jag så illa tvungen att inse att det inte är tillfälligt. Att vara utan Er är ett permanent tillstånd som jag måste lära mig att leva med, hur mycket jag än ogillar det faktum att detta är den bittra sanningen.

En långhelg på hemmaplan är alltså förbi. Om några timmar tar jag tåget tillbaka till ett Örebro där jag stortrivs och känner att jag hamnat rätt. Dessa långhelger återkommer dock med jämna mellanrum, så det här är inte det sista Sandviken sett av mig den här hösten, som jag känner på mig kommer bli en bra höst. Hög, klar luft, en strålande sol och vackra färger. Hösten, du är mer än välkommen i år igen.

RSS 2.0