Jag har en sak att berätta..

Året är snart slut och vad passar då bättre än en lista? Alltid dessa listor, helfestligt om ni frågar mig! Det får bli så, när det är lite nätt om tid med tanke på att broder Tuck fyller år idag. Så, håll till godo, så går jag och fikar!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag gjorde ganska mycket under 2009 som jag aldrig gjort förut.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade ett "löfte", för mig själv. Det var att hitta hem, hitta min vardag, hitta mig. Jag bytte vardag, men tror att stora delar av mig själv följde med. Jag har dock insett under året som gått att hela livet är en lång process att hitta sig. Jag tycker mig dock ha uppfyllt mitt löfte för jag har utmanat mig själv och vuxit som människa under året som gått.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Bara bekanta.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, i år igen. Farfar, 29/4 -09.
5. Vilka länder besökte du? Cypern, Frankrike och Danmark
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Det jag saknar får ta den tid det tar att hitta, om det så blir 2010 eller 2022, det får tiden utvisa.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Jag har ett bra sifferminne, så många datum har fastnat. Dock är 4/4, 29/4 och 24/8 speciella datum som kommer betyda mycket.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag vågade släppa taget om något tryggt för att utmana mig själv och förverkliga en dröm.
9. Största misstaget? Att jag inte vågar vara ärlig nog, mot mig själv och andra.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Astman har haft en rejäl dipp i år och ryggen lika så fast tidigare. Nu mår jag rätt bra, och det är huvudsaken.
11. Bästa köpet? Jag har nog inte köpt något speciellt. Inget stort. Inget extraordinärt.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Möbler, resor, andra.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag har varit otroligt glad för mycket i år. Genuint jätteglad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Många, många.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, måste jag nog säga.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hm, försökt att stå upp för mina val och inte gått och dragit med dåligt samvete.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Försökt hitta svar på frågor på ställen där jag redan visste att jag inte skulle finna dem.
18. Hur tillbringar du julen? I Sandviken, med när och kära.
19. Blev du kär i år? Ja, det är väl dags att erkänna det. Lite för sent.
20. Favoritprogram på TV? Halv åtta hos mig?
21. Bästa boken du läste i år? Hur man närmar sig ett träd, av Eva Dahlgren
22. Största musikaliska upptäckten? Jag har definitivt vidgat mina vyer musikmässigt i år, men trivs fortfarande bäst med Lars och Lisa..och Melissa.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag minns inte att jag önskade mig något.
25. Något du önskade dig men inte fick? Eftersom jag sällan önskar mig saker, saknar jag heller inte något jag inte fick.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var hemma i Sandviken under dagen, fikade med släkt och vänner. Spenderade kvällen i Gävle. Vände upp och ner på världen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer raka besked och mindre väntan och ovisshet. Lite mer tillit, lite mer optimism och hopp.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Stilen varierar efter humör, en rackarns blandning, med andra ord!
29. Vad fick dig att må bra? Ett meningsfullt jobb, en fantastisk möjliget, styrka att våga välja det andra - som visade sig vara helt rätt och helt fantastiskt. Och under all denna tid stöd, värme och kärlek från många bra människor runt omkring.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Pass!
31. Vem saknade du? Mina mor- och farföräldrar, allra mest.
32. De bästa nya människorna du träffade? Det finns många fantastiska människor jag träffat i år, som kommer finnas kvar i hjärtat länge, länge.

Så blev det jul, i år igen..

Kollade tillbaka vad som skrevs förra året. Det var en lista om onödiga ting och med tanke på tidpunkten på dygnet (02.02) så svarar jag på samma frågor igen. Ett år senare, ett år klokare?

Lovar du att vara ärlig?
Ja
Du heter: Caroline Rita Maria Hannuksela Axelsson
Smeknamn: Lill-sockret, Shmerb, Harriette
Favorit låt just nu: Melissa Horn - Lät du henne komma närmre
Beroende av: Mandariner
Vad tror folk om dig? Jag vet verkligen inte. Har en rätt luddig verklighetsuppfattning
Stämmer det? Can't tell..

Hur imponerar man på dig? Genom att vara rak, ärlig och ödmjuk
Brukar du skratta för dig själv? Ja!
Vad står det i ditt senast inkomna sms? Jag vet faktiskt inte. Jag vet inte vart jag har min telefon
Vart bor du? Köpmangatan 12, 4 trappor upp, Örebro
Trivs du där? Fantastiskt bra!
Äger du några converse? Ja, det gör jag
Är du allergisk i mot något? Ja, främst pälsdjur
Har du haft sex idag? Nej, det har jag inte
Nästa mål i ditt liv? Hitta ett sätt att bota den kroniska, molande rastlösheten
Hur svarar du i mobilen? "Hallå!" eller "Aah, det är Caroline"
Vem ringde dig senast? Andreas
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Att jag skulle köpa snus

Antal sömntimmar inatt? 8 ungefär
Var du ensam? Ja, det var jag
Tycker du om din pappa? Obeskrivligt mycket
Brukar du komma i tid? Så gott som alltid
När mår du bra? När jag känner att jag gjort det jag planerat, med gott resultat
När blev du fotad senast? Idag
Hur känner du dig nu? Vemodig, ångestfylld, upprymd, trött, lugn
Vanligaste färg på dina kläder? Svart
Vad tycker du om fötter? Jag kan knappt ta i mina egna
Är du aktiv i skolan? Ja, det tycker jag
Vad saknar du? Lugn och ro

Hade du en bra kväll igår? Toppen!
Favorit dryck på morgonen? Kaffe
När brukar du gå och lägga dig? ~22-24, när jag är klar med allt som ska göras för dagen
Är du blyg? Emellanåt
Sysslar du med någon idrott? Ja, innebandy
Kärlek vid första ögonkastet? Nej, det är något som växer fram
Vad krävs för att du ska bli full? Gott sällskap!

Har du spytt offentligt? Nej, det har jag inte
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag? Jag skulle skriva en kill-/tjejmanual, ämnad för motsatt kön, vi förstår varandra alldeles för lite
Kategoriserar du dig själv i någon speciell stil? Nej
Är du bortskämd? Ja, på otroligt många sätt och vis
Vad gör du i morgon? Jag promenerar, jag myser med familj och en liten del av släkten, jag minns och förundras över livet

Jag fick även frågan idag om vad jag önskat mig från tomten och svarade att jag inte kunde säga det högt för då skulle inte önskningen slå in. Jag önskar mycket, hårt och ofta och tror på att någon lyssnar, men att vi först och främst är vi ansvariga för våra egna önskningar - huruvida de slår in eller inte. En hjälp på traven, en knuff i rätt riktning, ett tecken..men handla, det gör ingen åt oss.

Det slog mig även idag hur otroligt värdefullt det är med minnen, att ha något speciellt att dela med en annan människa (eller flera andra människor). Det behöver inte vara stora, flådiga minnen. Det är ofta det lilla som fastnar. Tider som dessa känner jag en oerhörd tacksamhet över de minnen jag har, men försöker påminna mig själv varje dag, varje minut att minnen skapas även här och nu. Jag vill inte låta dessa chanser gå till spillo för att jag är fast och saknar det som varit. Jag vill bära med mig ljusa minnen, som skapar en grogrund för nya. För i och med att tiden aldrig går att vrida tillbaka kommer det komma en dag då minnen är allt vi har kvar.

Nu ska jag gå och lägga mig i mitt gamla flickrum och minnas saker från förr, för att vara utvilad imorgon då jag har chansen att skapa minnen om julen 2009 som är värda att minnas i många år framöver.

En riktigt God Jul kära vänner, på riktigt!
Puss o Kram, C


En nära-livetupplevelse!

Ja, aldrig har väl livet varit så nära som denna förmiddag när snön låg vit, skimrande och stilla över Örebro och över Hjälmaren. Jag tog en långpromenad trots att minusgraderna bet i sin närvaro. Det var så fruktansvärt vackert att jag var tvungen att nypa mig i armen. Hur kan det vara möjligt att jag är här? Att jag är mitt i detta underverk? Att lilla, lilla jag får uppleva den storhet som tar luften ur mina lungor?

Jag är så otroligt tacksam för tillvaron, för alla chanser jag fått, för allt det goda (för ja, allt ont blir något gott tillslut det med), för att jag får vara just där jag är, för att jag får vara just den jag är men mest av allt, för att jag får leva och uppleva allt som skapats runt omkring mig. Här och nu.

Och när jag vaknar...

...så är hela världen...VIT!
Ja! Så sant, så sant.. Det är ett par decimeter snö över hela Örebro. Det knarrar så härligt när man går och julstämningen börjar faktiskt infinna sig, på riktigt! Har precis varit ute och sprungit och det var så mysigt :) Lite kallt för lungorna, men det gick vägen det med.

Kör ett sista ryck nu, sen börjar nedräkningen till lite ledighet i alla fall!
Sweet!

091214

Nu var det 5 dagar och 21 timmar sedan förra inlägget, då mycket kändes hopplöst värdelöst oöverkomligt jobbigt. Idag är en annan dag. En bra dag, liksom alla andra sen årets värsta pluggångest. Jag mår bra och det känns kul. Jag sitter i mitt hem och dricker kaffe. Varför tog det mig så lång tid att inse att mörkrost is the shit? Man kan ju tycka att poletten borde trillat ner tidigare, eftersom jag varje gång tar minst 3 skopor extra, "för kannan", då jag tycker att kaffe ska vara starkt. Men, bättre sent än aldrig..

Nedan följer en smärre redogörelse då jag har haft en helt fantastisk helg som smygstartade redan i fredags..
Liten sovmorgon, hemma-plugg hela dagen, ut och springa och jobb på Conventum med laget.

Lördagen inleddes med en ordentlig sovmorgon, shopping heeela dagen med min darlig till sambo (en av dem). Solen sken från en klarblå himmel och vi konstaterade hur mycket vi saknat att få kisa och ha tårar rinnandes ned för kinderna pga. solens bländande stålar. Det blev mycket fint shoppat, största delen till oss själva och vi hade inte dåligt samvete över det.
Vi fortsatte hemmavid med att exprimentera fram outfit's för kvällen. Det gick snabbt och smidigt och vi hann med lite film/sova på varsinn soffa innan det var dags att göra oss i ordning, ta en fördrink eller tre och sedan bege oss iväg på varsinna tillställningar.
Jag mötte upp några tjejer från laget för lite vin och sedan..the one and only.. Lars Winnerbäck!! Vi kom i rättan tid, just när första introt tog vid.
Jag har tappat räkningen när det gäller hur många gånger jag sett min stora favorit, men det här var 10+:e gången så jag har lite att jämföra med. Jag måste säga att han inte imponerade i Örebro den här hösten. Jag har varit med om betydligt bättre framträdanden. Lite tråkigt att behöva säga så, men det är tyvärr den bittra sanningen. Lars har dock alltid varit, och kommer alltid förbli, självaste Lars Winnerbäck i mina ögon. Och där är det rätt lätt att vara.
Jag fortsatte kvällen med att möta upp min darling till sambo + vänner för att göra Björnstugan. Det blev en fantastiskt rolig kväll som avrundades med en efterfest ända in på morgontimmarna.

Gårdagen var väldigt skönt slapp, från mitt på dagen, då vi vaknade till liv, till tidiga kvällen när mina två blå inte ville hålla sig öppna längre.

Idag är det måndag och ett par timmar i skolan är avklarade. Vi påbörjade sista ordentliga skolveckan med att ha introduktion i en labb som komma skall. Den här veckan är det fullt ös, nästa vecka är det lite mindre. Sen har jag hört ryktas att det är julafton nästa vecka också? Lustigt, hur tiden går så fort..

Apropå julen har jag känt lite att jag lika gärna kunde skippa den i år. Ställa in, ta ledigt, skolka. Det känns som om julen tappat lite av sin charm i och med förlusten av alla plirande ögon, rynkor, mjuka hår och värmande kramar. Jag har blivit lite arg och trött på mig själv, på de tankarna. Jag föredrar ju människor som gör det bästa av situationen. Jag är lite allergisk mot människor som inte ger saker och ting en chans, som ger upp i förväg. Jag har alltså blivit allergisk mot mig själv, då jag inte lever som jag lär.

Åtgärd? Jag försöker acceptera det jag inte kan förändra. Jag försöker ta modet till mig att förändra det jag kan, men främst av allt försöker jag hitta förståndet att inse skillnaden. Med andra ord, jag kan inte förändra det faktum att de tagits ifrån mig. Men jag kan förändra min inställning till julen utan alla de jag ser upp till, om möjligt, nu mer än någonsin. Jag kan minnas, sakna, älska och uppskatta det som varit, men också det som komma skall med de nära och kära som faktiskt finns nära mig i fysisk form fortfarande.

Where are you christmas?
Why can't I find you?
Why have you gone away?

Where is the laughter you used to bring me?
Why can't I hear music play?

My world is changing, I'm rearranging.
Does that mean christmas changes too?

Christmas is here, everywhere.
Christmas is here, if you care.

If there is love in your heart, in your mind,
you will feel like christmas all the time.

I feel you Christmas, I know I've found you.
You never fade away.
The joy of Christmas stays here inside us,
fills each and every heart with love.

Allvarligt

Ska det vara såhär varje gång det närmar sig tenta? Illamående, en molande känsla i magen, rastlöshet och gråtmildhet. Det är tydliga symptom på fenomenet ångust tentus, mina vänner. Tro mig, jag vet.

Nu ska jag ta ett chill pill och hålla andan tills allt är över. Imorgon klockan 12 kan jag andas ut, sen ska jag andas frisk hemma-luft hela kvällen.

Tack för mig.
På återseende, på andra sidan.

Ett fredagstecken

Jajemen, veckans bästa dag är här! Den inleddes starkt med en efterlängtad sovmorgon. Sedan, innan jag ens hunnit vakna, var det dags att ta tag i pluggandet. Har pluggat från 10 till nu, utan några större avbrott. Känns bra.

Nu är det dags att ladda batterierna, packa väskan och åka mot Västerås för match. Kan bli..intressant.. Säger inget mer om vad jag tror resultatet kan komma att bli. Positiva tankar!!

Det är alltså ytterligare en helg i Örebro på gång. Match ikväll, jobb med laget imorgon kväll och plugg varenda lediga minut där emellan. Tenta på onsdag. Kan bli lika intressant det..

Ska inte spendera fler minuter vid datorn nu, utan sätta lite fart!
Ville dock lämna några varma rader från ett kallt Örebro

Puss o Kram

RSS 2.0