Att man aldrig lär sig..

Tidspessimisten talar. Jag har stressat sönder och samman hela morgonen/förmiddagen för att vara klar nu, när jag börjar om en timme. En hel timme har jag till mitt förfogande, till vilken nytta då? Att man aldrig lär sig..

Gårdagen var ytterst trevlig. God mat och goda vänner en kväll i juni då när sommarn är som bäst. Och det var ju ingen vanlig dag, nej det var ju Fridas (aka. Frippe) födelsedag. Helfestligt! Det blev dock inget krogbesök och ingen dans. Vi kom dit vid stängningsdags. Fint folk kommer alltid sent, som det heter. De ville dock ha oss att betala 100 kr för den sista halvtimmen. Jo, tjena! Det fina folket kom alltså inte alls. Their loss!

Jag kom i alla fall inte i säng förän fem tiden någon gång, men vaken var jag igen runt nio. Träningsdags. Therese bangade medans jag och Johanna krigade på i Trebo. Det är ju i alla fall skönt såhär i efterhand.. Dusch, brunch, leta och finna, packa och få ordning på mig själv hann jag sen på bara 1 timme lite drygt. Nu då? Ett tag var tanken att lägg sig på soffan i en halvtimme, men nej. Jag känner mig själv och många med mig. Vi vet alla att jag aldrig vaknar. Första dagen och allt. Det skulle vara just snyggt!

Så, här är jag.. Lyssnar på Dire Straits - Brothers in Arms, (fick just hjärtstillestånd för jag trodde hela inlägget hade försvunnit) och stör mig på Nike reklamen på Msn. (GAH!) Funderar även över livets stora frågor, utan resultat.

I samma stund som jag skrev (GAH!) i det tidigare stycket kom jag att tänka på att det är ett onomatopoetiskt ord, vilket leder tankarna till en diskussion jag och Rebecca (http://svenssonrebecca.blogg.se <-- Smygreklam!) hade angående det ämnet. Jag minns att jag googlade på "onomatopoesi" och hamnade på Wikipedia. Vi vet alla att Wikipedia inte är att lita på, om man ska vara källkritisk, men det jag fann roade mig i många timmar. Så, poängen är att jag vill dela med mig av det nöjet.. För sen när har djur låtit olika beroende på nationalitet!? (http://sv.wikipedia.org/wiki/Onomatopoesi) Haha, det är helt fantastiskt om ni frågar mig!

Haha! Något som också är, om möjligt ännu mer fantastiskt, som jag läste i tidningen idag, är ett gäng grabbar i tidiga tonåren. De går på rockläger och har ett band.. Men "Vi har ingen sångare just nu för alla är i målbrottet" !

Nu ska jag i alla fall åka och jobba.
Bat-Bat!

Listan

Det är såhär att människor inspirerar. Det finns mycket jag vill säga men vet aldrig hur. En lista är en idé sas det. Lite pasé sa jag då. Men så stötte jag på denna lista, en lista olik de flesta andra, hos en människa, även hon olik de flesta andra. Anna-Karin (http://anna-karin.toobigtofitinhere.com) blev kvällens inspirationskälla. Denna kväll liksom många innan det, under de senaste tre åren. Tack för det och Enjoy..

För det Första..

Första bästa kompis: Olivia.  Som även visade sig bli min stridskämpe, lagkamrat, syster och andra hälft, fast det hela började lite tafatt med hästsnack och bananer i vardagsrummet på Storgatan.
Första bil: Jag har aldrig själv stått som ägare, men är förälskad i familjens Saab 9-3 Sedan, Cosmic Blue.
Första husdjur: Guldfiskarna Lazer och Turbo, döpta efter de Amerikanska Gladiatorerna som då visades på tv. Jag och min bror tycktes väl skymta någon slags likhet mellan de tappra krigarna..
Första semester: (Utomlands) Korfu. Året var 1992. Det var mamma, pappa, min bror och en papegoja, ännu inte fyra år fyllda. Resan finns dokumenterad. Det hela måste ses och höras, det kan inte beskrivas med ord.
Första jobb: Barnvakt i Hedgrind dit jag återkommer lite nu och då. Det är dock katten som ska skötas härnäst.
Första köpta skiva: Skivor var aldrig min grej på yngre dar, däremot frossade jag i kassettband! Vilken lycka!
Första piercing: Öronen, för ca 3 månader sen. Det var dags nu.
Första konsert: Tomas Ledin. Norra IP för många herrans år sedan, men jag minns det som det var igår.

Det Senaste..
Senaste alkoholdrycken: Det blev ett glas vin eller fyra efter en lång resa till Göteborg för drygt 1½ vecka sedan.
Senaste bilfärd: Alldeles nyligen då jag transporterade mig själv hem efter sommarens första, och troligen bästa kvällsdopp i Öjaren. Skymningen var tidlöst vacker..
Senaste filmen du såg: Sista halvan av Göta Kanal då familjen Eriksson hade filmvisning igår kväll. Ingen hit.
Senaste ringda telefonsamtal: I bilen till Frida (och Olivia och Therese) som var påväg hem från Allsång på Skansen. Målet var att tacka för inbjudan till Fridas födelsedagsmiddag imorgon kväll.
Senaste bubbelbadet: Mitt i examsperioden i mitt älskade saknade krypin. Levande ljus och lugn musik den tisdagskvällen (om jag inte tar fel) gjorde nog att jag kammade hem 7:an dagen därpå.
Senaste spelade cd: Idde Schultz gamla album väckte gamla minnen tidigare idag då jag tillbringade bra många timmar på altanen i solen.
Senaste kyss: Förra veckan, kanske? Dagarna flyter ihop, veckorna lika så..
Senaste gången du grät: I lördags då jag fick se sanningen i vitögat. Det var även då jag satte punkt för ett nästan fem år långt kapitel i mitt liv. Sorligt, men sant.
Senaste måltiden: Det vart en snabb middag på altanen tidigare idag, i min ensamhet. Gott dock.

Om jag Nånsin har..
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej. "Incest Carro, det är inceeest!"
Blivit arresterad: Nope.
Blivit kär vid första ögonkastet: Jag måste nog svara 'Ja' där för det vi kände den kvällen den sommaren.. Åh!
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja, det måste jag väl ha gjort någon gång?
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej. Det är inget jag bjuder ut till vem som helst. Inte ens till dom som förtjänar det, tyvärr..
Haft ett one night stand: Ja.
Busringt till någon: Det var jag för feg för då och för gammal för nu.

Fem saker du gjort idag:
1. Kört "Gå upp tidigt och äta frukost för att hinna somna igen innan det är dags för att träna-taktiken".
2. Insett att jag kört "Gå upp tidigt och äta frukost för att hinna somna igen innan det är dags för att träna-taktiken" helt i onödan då Therese är sjuk och det är på tok för varmt för att träna denna strålande förmiddag.
3. Lyssnat på gamla skivor medans jag låg och glassade i solen.
4. Slängt på mig studentmössan tillsammans med Eva och fotat henne (och mig) i Högbo till våra föräldrars stora förtjusning, även om vi kände att "Hallå, vi tog ju faktist studenten för typ tre veckor sen..".
5. Spenderat ca 1½ fantastisk timme i springspåret i Trebo för att sedan åka upp till Öjaren för att ta ett, om möjligt, ännu mer fantastiskt kvällsdopp i min ensamhet. Snacka om livsnjutning.

Fem favoritsaker utan rangordning:
1. Mamma&Pappa (2 in 1)
2. Mina nya springskor, åh!
3. Trebo. Inte så mycket till sak, men en klar favorit!
4. Solen. (Vilken kliché!)
5. Min nya blogg, såklart!

Fyra personer du kan berätta allt för:
Oj. Allt verkligen? Hm, inte en sportkepa att det finns fyra sånna.
Två. Dom vet vilka dom är.


Tre val:
Blått eller rött? Rött, på senare dar.
Sommar eller vinter? Uh, höst helst ju..
Choklad eller chips? CHOKLAD!

Två saker att göra innan du dör:
1. Fylla 63 tillsammans med min välmående familj med den egna hälsan i behåll.
2. Bli en hurtig pensionär efter många år med ett arbete jag gillat skarpt.


En sak du ångrar:
Jag gillar inte att ångra saker. Det ger mig ingenting. Jag har dock gjort några mindre kloka val och prioriteringar. (läses: tokmånga!) Det är dock saker som utgör mitt bagage, min historia och min kunskap. Dessa saker har format mig till mig och ska komma att hjälpa mig framöver. Jag ska bli en klok kvinna jag, ska ni veta.
Därav ungdomens dumdristighet!

En av alla dom..

Jaha, då var det min tur att slungas in i bloggvärlden..  Bättre sent än aldrig, sägs det.

Tanken bakom det hela är att jag ska få en insikt i detta enorma virrvarr av tekniska begrepp och knappar som ska tryckas på och finesser som ska läggas till så som bildpublicering med mera, innan jag beger mig tvärs över Atlanten, lämnad åt mitt öde. (Tanken var dock inte att producera meningar i stil med Strindberg, skärpning!) När jag väl är där kommer denna kommunikationsform komma väl till pass då telefoni blir mindre aktuellt. Så redan nu, då det är cirka en och en halv månad kvar till äventyret tar fart, ska jag lägga till denna länk under fliken Bokmärken på familjens dator, för att sedan instruera dem väldigt väl i hur man läser och hur de skriver kommentarer. Processen börjar redan nu för att slippa de kostsamma telefonsamtal jag tidigare nämnde rörande denna blogg när jag redan flugit min kos.

För att vara helt ärlig så rotar sig uppkomsten av denna blogg även i den fantastiska rastlöshet som har infunnit sig. Det är inte lika illa som det var för några veckor sen, men visst tär det. Tur att jag börjar jobba på torsdag!



"I den tidigaste ungdomen vet alla människor vilket som är deras levnadsöde.
I det skedet av livet är allting tydligt, allting är möjligt, och människor är inte rädda för att drömma om och önska
allt det där som de skulle vilja se hända i deras liv."
Paulo Coelho


Det slog mig igår att den 6:e juli snart är här. Dagen D för alla IB elever. Jag säger som Paulo Coelho även där.

"Man slår sig lika mycket i ett fall från tredje våningen som i ett fall från nittionde.
Om jag måste falla, må det bli från höga höjder."

Jag tror jag ska sätta punkt för detta inledande inlägg. Dags att fortsätta att packa upp, packa ner, minnas och påminnas. Mina tre senaste levnadsår ligger nämnligen i banankartonger eller svarta sopsäckar. Minnen är redo att förvaltas eller förkastas. Nostalgitrippen är ett faktum.

På återseende!

RSS 2.0